Stellram työkalut

Kennametal ryhmään nykyisin kuuluva Stellram on maailmanlaajuisesti toimiva työkaluvalmistaja, jonka tuotteet edustavat johtavaa tekniikkaa niin patentoidun pinnoitustekniikan kuin teräsärmän ja lastunkatkaisugeometriansa puolesta. Stellram tuotevalikoima koostuu Sorvaus-, Jyrsintä-, Poraus-, Kierteitys-, Uranpisto ja Katkaisu- sekä Täyskovametallituotteista. Stellram teräpaloja on saatavilla kaikille materiaaleille, tavallisimmasta teräksestä ja valuista aina voimakkaasti seostettuihin teräksiin saakka sekä myös alumiineille. Positiivisella ja negatiivisella kulmalla olevat teräpalat ovat saatavilla joko PVD tai vaihtoehtoisesti CVD pinnoitettuina, tarjoten näin maksimaalisen tuottavuuden kulloisellekin kohteelle. Erityisesti ruostumaton ja haponkestävä teräs ovat kohteita joissa Stellram teräpalat auttavat tehostamaan tuotantoa entisestään.

Stellram tuotteet

Sorvaus

Sorvauspitimiin on saatavilla kaksi teräpalan kiinnitystapaa; Kynsikiinnitteinen LEVER LOCK “P” tyyppi ISO negatiivisiile paloille ja Stellramin innovoima POSICUT® “S” tyyli ISO positiivisille paloille.

 

Jyrsintä

Stellram tarjoaa täydellisen valikoiman jyrsinrunkoja ja teräpaloja moniin erilaisiin kohteisiin. Standardityökalujen halkaisijat ovat saatavilla aina 400mm saakka. Valikoimassa on mm. muottiteollisuuden tarpeisiin sopivia pyöreällä teräpalalla varustettuja jyrsimiä. Otsajyrsimistä on tarjolla myös 8-kulmaisella teräpalalla varustettuja malleja. Valikoimassa on myös aksiaaliseen työstöön soveltuvia erikoisjyrsimiä.

 

Poraus

Stellramin vaihtopalaporat kattavat halkaisija-alueen 10 millimetristä 114 millimetriin asti. Vaihtopalaporien lisäksi Stellram valmistaa myös myös mullistavia HardCore täyskovametalliporia. Poran keskiö ja ulkokuori on valmistettu eri kovametallilaaduista. Näin kumpaankin osaan, keskiön pienelle leikkuunopeudelle ja ulkokehän suurelle leikkuunopeudelle, voidaan valita olosuhteisiin parhaiten sopiva kovametallilaatu.

 

Kierteitys

Sisä- ja ulkopuoliseen kierteitykseen löytyy Stellramin valikoimasta niin terävarret kuin teräpalatkin eri muotoisille kierteille. Sisäpuolisessa kierteityksessä pienin reiän halkaisija on 4mm. Valittavana on kolme eri teräpalalaatua.

 

Uranpisto ja katkaisu

Ulkopuoliseen uranpistoon löytyy ratkaisu Stellramin kääntöpalateristä ja sisäpuoliseen Ultra Mini teristä. Teräpalavalikoima katkaisuun käsittää palaleveydet 2 - 6mm.

 

Täyskovametallijyrsimet

Stellramin valikoimaan sisältyy laaja valikoima täyskovametallisia jyrsimiä, myös TiAIN pinnoitettuna.