Hiomakoneet

Blohm taso- ja profiilihiomakoneet

Blohmin tuotanto-ohjelmaan kuuluu vakiokoneita taso– ja profiilihiontaan niin pienille kuin suurille sarjoille sekä pitkälle räätälöityjä erikoiskoneita sarjatuotantoon. Blohm hiomakoneiden työalueet kattavat alueen 500mm x 200mm - 2.000mm x 600mm. Ohjausvaihtoehtoina ovat Blohm EasyProfile tai täysi CNC-ohjaus.

 

Ewag työkaluhiomakoneet

Ewag työkaluhiomakoneiden konemallisto kattaa koneet manuaalisista työkaluhiomakoneista CNC-koneiden kautta aina laser- ja kipinätyöstöä hyödyntäviin koneisiin. Numeerisiin konemalleihin on mahdollista myös integroida robotti kappaleenvaihtoa varten.

 

Jung taso- ja profiilihiomakoneet

Jung J600 profiilihiomakone soveltuu erityisesti työvälinevalmistukseen ja piensarjatuotantoon. Konetta voi käyttää käsipyörien avulla kuten manuaalikonetta tai erityisesti työvälinevalmistuksen tarpeisíin kehitetyn ohjauksen avulla täysin numeerisesti.

 

Mägerle taso- ja profiilihiomakoneet sekä hiontakeskukset

Mägerle valmistaa taso- ja profiilihiomakoneita sekä hiontakeskuksia. Näiden lisäksi se toimittaa "avaimet-käteen" -tyyppisiä hiontasoluja. Jopa 6-akselinen, laikanvaihtajalla varustettu hiomakone mahdollistaa monimutkaisten ja vaativien kappaleiden hionnan.

 

Niles sisä- ja ulkopuoliset hammashiomakoneet

Niles valmistaa profiili- ja vierintähiomakoneita hammaspyörille halkaisijasta 400 mm alkaen aina 8.000 mm saakka. Tämä täydentää hyvin Kapp-ryhmän valikoimaa, joka kattaa kappalehalkaisijat 500 mm saakka. Kapp-ryhmän osina Niles ja Kapp yhdessä tarjoavat kattavan valikoiman koneita hammaspyörien viimeistelyyn.

 

Studer pyöröhiomakoneet

Studer valmistaa pyöröhiomakoneita sisä- ja ulkopuoliseen hiontaan. Valikoimassa on niin yksittäiskappaleille ja piensarjoille soveltuvia, myös manuaalikäyttöisiä hiomakoneita kuin suursarjatuotantoon suunniteltuja CNC-pyöröhiomakoneita. Koneet soveltuvat pienille ja keskisuurille kappaleille, suurimman konemallin kärkiväli on 1.600 mm.

 

Supfina superviimeistelykoneet

Kun normaali pinnanlaatu ei enää riitä, tarvitaan pinnan superviimeistelyä. Superviimeistelyllä ei enää yritetä vaikuttaa työkappaleen mittatarkkuuteen, vaan optimaalisen pinnansileyden saamiseen. Menetelmässä hienojakoista hiomanauhaa tai hiomakiveä liikutellaan pyörivän kappaleen pinnalla edestakaisin tuloksena pinnan viimeistelevät ristikkäiset hiontajäljet.

 

Walter työkaluhiomakoneet

Walter työkaluhiomakoneiden konemallisto kattaa koneet manuaalisista työkaluhiomakoneista CNC-koneiden kautta aina laser- ja kipinätyöstöä hyödyntäviin koneisiin. Työkalujen geometrian monimutkaistumiseen Walter on vastannut kehittämällä ohjelmointia helpottavan Toolstudio-ohjelmiston. Pääkonemallit ovat Helitronic Power metalliterille, Helitronic Diamond timanttiterille ja optinen mittakone Helicheck.